Friday, May 22, 2009

Flan Catalan

Ingrediënten
Voor de karamel:
6 el suiker - 4 el water

Voor de Flan:
750 ml melk - 1 vanillestokje - 2 eieren - 6 eidooiers - 200 gr suiker

Bereiding
Verwarm in een hete oven de suiker en het water in de vorm(pjes) waarin u de flan gaat maken. Wanneer de suiker begint te kleuren de vorm of vormpjes draaien zodat ook de zijkanten worden bedekt met de karamel.

Laat de melk met het vanillestokje 15 minuten op een klein vuurtje trekken.

Klop de eieren, dooiers en de suiker door elkaar en doe er langzaam de melk bij. Zeef het mengsel en doe het over in de vormpjes.

Verwarm de oven op 175°C. Plaats de vorm of vormpjes met de flan in een gote ovenschaal en vul deze voor 2/3 met kokend water. Plaats de ovenschaal gedurende 1 uur in de hete oven. Laat de flan afkoelen en serveer hem omgekeerd op een platte schaal.
Post a Comment