Tuesday, June 23, 2009

Vlaamse Stoverij

1,5 kg rundsstoofvlees in blokjes van 5 cm
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen peper
3 eetlepels bloem
4 eetlepels boter
3 grote uien in ringen gesneden
2 flesjes trappist dubbel
1 theelepel gedroogde tijm
3 laurierblaadjes
1,5 eetlepel rode bessengelei
1 eetlepel rode wijnazijn

Beter: 500 gram vlees. De rest halveren behalve bessengelei en wijnazijn.

Vlees met peper en zout inwrijven en door bloem halen. Op hoog vuur in boter bakken.

Rest van boter smelten, uien in 15 minuten bruin bakken. Vlees erbij, bier aan de kook brengen. Tijm en laurier erbij en op laag vuur stoven.

Roer voor het opdienen de rode bessengelei en de azijn door de saus. Laat alles nog vijf minuten sudderen.
Post a Comment