Griekse winterstoofpot van varkensvlees en selderij.
500 gram varkensvlees met zout en peper van de schouder in 100 ml olijfolie en 2 eetlepels echte boter bruin braden.
Vlees uit pan scheppen.
In achtergebleven olie 1 ui en 1 prei in 5 minuten zacht fruiten.
Een flinke kop kippenbouillon erbij en 4 selderij-stengels: 10 minuten stoven.
Het vlees teruggooien en een flinke hand verse dille erbij. 45 minuten stoven.
Avgolemono-saus erbij mengen. Zorg dat de stoofpot niet te heet is. Avgolemono maak je door het wit van twee eieren schuimig te kloppen. Daarna de dooiers erdoor roeren, het sap van twee citroenen en een kopje van het kookvocht uit de stoofpot. Goed mengen en in de kookpot gieten.
Even tien minuten laten staan. Het mag niet meer koken, anders gaat het mis met het ei. Op smaak brengen met zout en peper. Er kan maar een ding echt mis gaan met dit recept: te veel of te weinig citroen. Blijven proeven!
Geen idee hoe de Grieken dit serveren. Het gaat prima met aardappel uit de tuin. Wellicht wat dille overhouden om op het bord te strooien?
No comments:
Post a Comment